CareerForce Features

Home arrow Kandidaten arrow Tips arrow Help! Ik heb het gevoel dat ik gediscrimineerd word op mijn werk.
Help! Ik heb het gevoel dat ik gediscrimineerd word op mijn werk.  E-mail
home4.jpgAls allochtone werknemer merk je vrij snel of een collega je accepteert of niet. Menselijkerwijs probeer je, afhankelijk van het belang dat je hebt, toch verschillende methodes uit om het te laten werken. Toch lukt dat in sommige gevallen al vanaf de eerste seconden niet. Het is duidelijk; jullie liggen elkaar niet. Je vraagt je af waar het aan kan liggen. Dat je het niet kunt vinden met iemand op je werk kan via processen leiden tot slechtere beoordelingen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Dus ga je op zoek naar de achterliggende redenen, zodat de samenwerking toch soepel kan verlopen. Je komt erop uit dat de persoonlijke voorkeur van jou en/of je collega van elkaar verschilt. Elk mens heeft zijn voorkeuren en allergieen. Je hoeft ook niet eenieder te mogen. Het is echter lastig het verschil te zien wanneer iemand je niet mag, en wanneer iemand je discrimineert, omdat beide gevallen op dezelfde wijze geuit worden. Bij het bespreekbaar maken van het gedrag wordt het eenn en ander ook vaak afgedaan met 'zo was het niet bedoeld'. Het 'slachtoffer' blijft achter met het onbevredigde gevoel dat hij niet serieus genomen is.

Een van de persoonlijke voorkeuren van je collega kan ook zijn, dat hij liever niet met je samenwerkt, omdat je van allochtone komaf bent. Daar kun je dus ook helemaal niets aan doen. Vaak worden dergelijke voorkeuren ook niet uitgesproken, maar wordt er wel naar gehandeld. Wil je erover praten, dan moet je weer heel voorzichtig zijn, want je hebt slechts een vermoeden. Je kan het haarzuiver aanvoelen, maar toch geen argumenten hebben om precies de vinger erop te leggen wat diegene bedoelt. In het spanningsveld tussen aanvoelen, zelf overtuigd raken en dan conclusies daaruit trekken is men vaak op zoek naar de juiste handelswijze. In dit betoog zullen enkele praktische tips voor het omgaan met deze situatie uiteengezet worden.

De eerste fase kenmerkt zich door zo scherp mogelijk te kijken naar je eigen vermoeden. Is het zo dat je gediscrimineerd wordt of mag iemand je gewoon als persoon niet? Er zijn een aantal hulpmiddelen die je kunt gebruiken om op deze vraag een antwoord te krijgen. Het allereerste dat je moet uitzoeken is waarom de persoon in kwestie zich zo naar jou gedraagt. Bespreekbaar maken van het probleem met de persoon in kwestie leidt niet altijd tot een eerlijk antwoord. Het is dus zaak, dat je research doet. Een paar handige tips kunnen je in deze zoektocht van dienst zijn:

1. Houd in alle stilte een dagboek bij. Schrijf alle gebeurtenissen tot in detail op. Spreek er gedurende de researchtijd liever niet over. Hetgeen je onderzoekt de vraag 'waarom botert het niet tussen mij en die ene collega?' Het helpt ook om te onderzoeken hoe die collega zich naar anderen opstelt. Wellicht dat een kleine gedragsverandering aan jouw zijde de zaak al positiever kan maken.
2. Zorg dat je bij elk contact met de betreffende persoon een getuige erbij hebt. Probeer niet alleen met diegene te praten. Vraag ook meteen naar wat diegene bedoelt. Als je gediscrimineerd wordt zul je op een gegeven moment alleen komen te staan. Het is namelijk een hard en pijnlijk proces, waar geen winnaars in te vinden zijn. Ga er maar vanuit, dat alles wat je zegt, tegen je zal worden gebruikt. Je zal niet de eerste zijn die een promotie misloopt, omdat je hebt aangegeven tegen de discriminatie een aanklacht in te dienen.
3. Blijf onder alle omstandigheden beheerst. Ons zuidelijk temperament wordt ons ook vaak tegengeworpen.
4. Zorg dat je een neutraal, rationeel en betrouwbaar persoon als overlegmaatje hebt. Die kan je dan de andere kant van het verhaal duidelijk maken. Discriminatie is een serieuze aantijging en kan iemand zijn baan kosten. Vaak wordt je ook niet geloofd als je het aangeeft. Men bagatelliseert het standpunt, omdat ze niet precies weten of het zo is en zo ja, wat ze ermee moeten. Om die reden moet je wel erg zeker van je zaak zijn.
5. Wanneer je dat nog niet bent, zorg dan dat je zo snel mogelijk bent aangesloten bij een vakbond en neem een rechtsbijstandsverzekering. Je kan de juridische hulp nodig hebben.

De tweede fase kenmerkt zich door de behoefte te handelen. Afhankelijk van je constatering kun je een aantal paden bewandelen. Dan wordt het een keuze die van plaats, tijd en omstandigheden afhankelijk is. Toch kun je in het algemeen een aantal keuzemomenten onderscheiden. Hieronder zullen een paar daarvan beschreven worden:

1. Neem contact op met de vertrouwenspersoon in het bedrijf. Vertel alles, zend de stukken vanuit je dagboek en vraag om tips inzake de aanpak.
2. Vraag een gesprek aan tussen jouw leidinggevende en de betreffende persoon. Zorg dat je de betreffende persoon reeds eerder op hoofdlijnen erover aangesproken hebt. Anders wordt je weer terugverwezen. Vertel de inhoud van je dagboek, maar zorg dat zij niet weten dat je een dagboek hebt bijgehouden.
3. Kom je daar niet verder mee dan kun je twee kanten op. De makkelijkste is te solliciteren en een andere baan te zoeken. De iets moeilijkere juridische weg vindt zijn vervolg samen met de vertrouwenspersoon. Hierboven is alles in stappen uiteengezet. Het besef leeft ook, dat het een emotionele aangelegenheid betreft. Het voelt als onrechtvaardig en eigenlijk voel je dat je in het nauw gedreven wordt. Geef ook aandacht aan je emotionele kant. Schrijf het van je af, teken, dicht, zing, sport en doe vooral de dingen die je leuk vindt. Probeer niet te blijven piekeren, neem momenten van rust. Je ontspanning geeft je de kracht om dit gevecht te winnen.

 

The Career Force

Syndicate

Poll

Zijn je familie en/of vrienden trots op je huidige baan?
 
Wat zou je huidge baan compleet maken?
 

CareerForce RSS