CareerForce Features

Home arrow Kandidaten arrow Tips arrow Help, neem me aan!
Help, neem me aan!  E-mail
home5.jpgJe weet wat je wilt Werkgevers worden afgeschrikt door sollicitanten die niet weten wat ze willen, vaag en onsamenhangend zijn. Je hoeft je niet te beperken tot een overdreven omschreven baan, maar je moet wel een duidelijk beeld hebben van waar je naar op zoek bent. Bepaal aan welke criteria jouw toekomstige baan moet voldoen, zoals de vaardigheden die nodig zijn, die je wilt ontwikkelen en de werkomgeving waar je in wilt werken.

Je motivatie
De juiste motivatie is het verschil tussen een succesvolle of onsuccesvolle zoektocht. Heb daarom vertrouwen in jezelf en je kunnen. Zorg dat je realistisch bent over je eigen vaardigheden. Zoek actief en wacht niet op de baan die toevallig voorbij komt. En als laatste: zie een afwijzing niet als het einde van de wereld (zie overal de relativiteit van in en neem een afwijzing niet persoonlijk).

Je voorbereiding
Voordat je een grootscheepse campagne begint om een baan te vinden, moet je er voor zorgen dat zowel je CV als je sollicitatiebrief tiptop in orde is. Ben je eenmaal uitgenodigd voor een gesprek bereid je dan tijdig voor. Zorg tevens dat je sollicitatietechnieken goed zijn. Wanneer je deze niet onder de knie hebt; volg een cursus, lees boeken of oefen met interviews met je vrienden.

Je strategie
* Online vacatures
* Direct mail (solliciteer direct bij de organisaties waarnaar je onderzoek hebt gedaan door ze te bellen of te e-mailen met een open sollicitatie en CV. Vergeet niet na je sollicitatie de werkgever te bellen voor een voortzetting).
* Vacatures in de krant en (vak)tijdschriften
* Arbeidsbureaus
* Netwerken (vrienden, bekenden, familie)
* Vacaturebeurzen

Je sollicitatie voortzetten
Dus de belangrijkste regel bij een sollicitatie is het voortzetten ervan. Blijf wel beleefd. Je hoeft niet iedere dag te bellen. Er zijn geen vaste regels hoe je je moet gedragen na je eerste sollicitatie, maar een bedankbriefje na het sollicitatiegesprek toont dat je serieus geïnteresseerd bent. Wanneer je een verlegen persoon bent, kan het geen kwaad om iets agressiever te werk te gaan en omgekeerd.

 

The Career Force

Syndicate

Poll

Zijn je familie en/of vrienden trots op je huidige baan?
 
Wat zou je huidge baan compleet maken?
 

CareerForce RSS