Ondanks dat iedereen op school nog leert om te schrijven met een pen, wordt er door de meeste mensen in hun latere leven nog maar weinig gebruik gemaakt van die vaardigheid. Het is immers veel gemakkelijker om een boodschap op een computer in te tikken. Je hebt dan het gemak van een spellingscontrole, zodat er weinig tot geen fouten in je tekst staan. Een andere reden is, dat veel mensen geen goed schrijfmateriaal meer hebben. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, want bij pennen online is een groot assortiment kwaliteitspennen verkrijgbaar.

Persoonlijk cadeau

Goed schrijfgerei, of het nu een balpen, vulpen, rollerball of vulpotlood is, hoeft niet meteen vreselijk duur te zijn. Als je iemand die graag met een pen schrijft een mooi setje schrijfgerei cadeau wilt doen, is dat al voor enkele tientjes verkrijgbaar. Als je besluit om iemand een Parker Jotter cadeau te geven krijgt die persoon een uitstekende balpen, die niet vlekt en waarvan de inktpatroon lang meegaat. Zo’n cadeau wordt pas echt persoonlijk als je iemand een Parker pen met inscriptie geeft. Degene die de pen krijgt zal er altijd aan worden herinnerd dat hij die pen van jou cadeau heeft gekregen.

Stijlvolle design pen

Het schrijfgerei dat door Cross wordt gemaakt verschilt wat betreft ontwerp sterk van de pennen van Parker. Daar gaat het om pennen die stevig in de hand liggen, en waarbij gegarandeerd geen lekkage optreedt. De pennen van Cross liggen ook uitstekend in de hand, maar die hebben een behuizing van prachtig afgewerkt materiaal, zoals glimmend chroom, stijlvol matzwart, goud, en diverse stijlvolle moderne kleuren. Een Cross balpen kopen betekent dat je een aanschaf doet voor je de rest van je leven. Het is een design product van een sublieme kwaliteit, dat garant staat voor veel schrijf genot.

 

Creatief met de juiste materialen

Als je graag met een pen schrijft moet je dat met kwalitatief goed schrijfgerei doen. Dat gaat niet alleen om de pen, maar ook om het papier waarop wordt geschreven. Wat vaak vergeten wordt, is dat je voor comfortabel schrijven ook een goede ondergrond moet hebben. Het is niet voor niets waarom men vroeger zo blij was met een comfortabele bureaustoel op de juiste hoogte met een bijpassend kwalitatief goed bureau. Dat staat stevig en heeft de ideale hoogte om er urenlang geconcentreerd aan te kunnen schrijven.

Oefening baart kunst

Het is meteen te merken aan het taalgebruik als iemand regelmatig een stuk tekst schrijft met een pen. Dat zijn mensen die beter geoefend zijn in het formuleren van vloeiend lopende zinnen. Ze hebben een grotere woordenschat en maken minder taal- en schrijffouten. Met een pen schrijven is dus als het ware een training van je taalvaardigheid. Daarnaast geeft het veel meer voldoening om een verhaal op papier te zetten. Een met de pen geschreven verhaal is tastbaar, uniek en definitief, want er kan niets meer worden gewijzigd. Op een met de hand geschreven tekst moet je daarom extra zuinig zijn.