In de huidige arbeidsmarkt is er een groot tekort aan geschikt personeel. Daarom biedt werken in de recruitment veel kansen. Want

Wat is recruitment?

Recruitment, ook wel bekend als werving en selectie, verwijst naar het proces van het vinden, aantrekken, selecteren en aannemen van gekwalificeerde kandidaten voor openstaande posities binnen een organisatie. Je kunt ervoor kiezen om aan de slag te gaan bij agency of bij een organisatie (in-house).

Welke werkzaamheden kun je verwachten als recruiter?

Als recruiter help je organisaties bij het vinden van kandidaten die geschikt zijn voor een specifieke vacature. De taken van een recruiter kunnen zeer uiteenlopen, maar over het algemeen kun je uitgaan van het volgende:

– Duidelijke en aantrekkelijke vacatureteksten schrijven die de vereisten van de functie en de verwachtingen van de organisatie nauwkeurig weergeven;
– Analyseren en kiezen van de beste wervingskanalen;
– Beoordelen en beantwoorden van binnengekomen sollicitaties;
– Actief zoeken naar geschikte kandidaten via verschillende kanalen;
– Actief identificeren en benaderen van geschikte kandidaten;
– Registreren van vacatures, kandidaatgegevens en communicatie in een ATS of recruitmentsoftware;
– Uitvoeren van administratieve taken gedurende het wervingsproces;
– Eerste oriënterend gesprek voeren met kandidaten;
– Begeleiden van kandidaten in het sollicitatieproces;
– Screenen van kandidaten, inclusief referentiecontroles en diplomacontrole;
– Onderhandelen met kandidaten over arbeidsvoorwaarden zoals salaris, pensioen en reiskosten;
– Onderhouden van contact met kandidaten gedurende het sollicitatieproces.

De taken van een Business Consultant en een Headhunter wijken op een aantal punten af van de rol als recruiter. Als Business Consultant en Headhunter houd jij je ook nog bezig met:

– Het werven van nieuwe klanten;
Onderhouden van relaties met hiring managers en HRM;
Onderhandelen en afsluiten van zakelijke overeenkomsten met klanten;
Opstellen van kandidaatvoorstellen voor klanten;
Presenteren van geschikte kandidaten aan klanten;
Afhandelen van juridische en administratieve aspecten van overeenkomsten.

Voordelen werken in recruitment

Als je werkzaam bent in de recruitment kun je profiteren van een aantal voordelen. We hebben alle voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

-Impact: Een van de meest bevredigende aspecten van werken in de recruitment is de kans om het leven van mensen te veranderen. Door de juiste persoon te matchen met de juiste baan, kun je echt een verschil maken in iemands carrière en leven. Je hebt daarnaast ook veel impact op de organisatie waar je voor werkt. Door de juiste mensen te vinden, kunnen deze organisaties hun doelstellingen behalen. Het is een gevoel van vervulling dat niet veel andere beroepen kunnen bieden.
– Variatie: Geen enkele dag is hetzelfde in de recruitment. Je hebt te maken met verschillende bedrijven, verschillende functies en vooral verschillende mensen. Dit zorgt voor een constante variatie en houdt het werk fris en uitdagend.
– Het opbouwen van een professioneel netwerk: Door te werken in de recruitment ben je in staat om een uitgebreid netwerk op te bouwen van professionals in verschillende sectoren of juist in één specifieke branche. Dit netwerk kan niet alleen van onschatbare waarde zijn bij het vervullen van vacatures, maar ook bij het bevorderen van je eigen carrièrekansen.
– Uitdagend: Recruitment is een competitieve branche waarbij het stellen en behalen van doelen centraal staat. Of het nu gaat om het vinden van de beste kandidaat voor een vacature of het overtreffen van je eigen wervingsdoelstellingen, er is altijd wel een uitdagend doel om na te streven.
– Groei: Werken in de recruitment vereist diverse vaardigheden, van communicatie tot onderhandeling en alles daartussenin. Dit biedt een continue kans voor persoonlijke ontwikkeling en groei, zowel professioneel als persoonlijk.
– Economisch belang: Recruitment speelt een essentiële rol in de economie door organisaties te helpen talent aan te trekken en te behouden. Door het vervullen van vacatures draagt recruitment bij aan de groei van bedrijven, wat positieve invloed heeft op de economie.
– Goed salaris: Als je in de recruitment werkt, ontvang je een prima salaris. Het salaris is afhankelijk van diverse factoren, zoals de rol, taken en verantwoordelijkheden en meer. Bij The Next Label heb je zelf invloed op je salaris door het uncapped bonussysteem. Dit betekent dat je bij goede prestaties meer geld kunt verdienen. Hoe beter je inspeelt op de wensen en behoeften van je klanten en kandidaten, hoe beter je wordt beloond.
– Doorgroeimogelijkheden: Je kunt snel doorgroeien in de recruitment. Wanneer je goed presteert en altijd je targets behaalt, kun jij mooie stappen zetten door te groeien naar de rol als Senior Business Consultant.
 

Werken als Business Consultant bij The Next Label

Is je interesse gewekt en wil je werken in de recruitment? Bekijk dan eens de website van The Next Label. Zij hebben verschillende vacatures beschikbaar, zoals de vacature als Business Consultant en Recruitment Business Partner. Tijdens het uitgebreide inwerktraject raak je snel vertrouwd met alle werkzaamheden en je kunt direct aan de slag. Meer weten? Bekijk hier de website van The Next Label!