Een erkende NLP opleiding is bij verschillende opleidingscentra en instituten te volgen en zo’n opleiding heeft voordelen. Bottom line komt het erop neer dat je met een dergelijke opleiding je communicatieskills kunt verbeteren, succesvoller kunt worden en meer balans in je leven kunt aanbrengen. Feitelijk zou je het leven kunnen inrichten, zoals jij dat graag wilt. Wil je meer weten over de voordelen van zo’n opleiding? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wat is een erkende NLP opleiding?

Een erkende NLP opleiding is een opleiding die je helpt om je communicatie skills te verbeteren. Maar je kunt nog veel meer leren. Communiceren heeft ook alles te maken met gedachtepatronen en emoties. Iedereen denkt, reageert en handelt anders dan anderen en soms lig je simpelweg niet op één lijn. Met als gevolg miscommunicatie, onbegrip en emoties, zoals verdriet en boosheid. Dit maak je zowel privé als in de werksfeer mee. Met een NLP opleiding leer je onder andere de negatieve gedachtepatronen te doorbreken, emoties te beheersen en constructieve communicatie toe te passen.

De letters NLP staan voor Neuro Linguïstisch Programmeren, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je jouw negatieve gedachtepatronen kunt doorbreken en kunt leren hoe je jouw gedrag aanpast op het gedrag en de emoties van anderen. Met als resultaat meer balans in je leven, het bereiken van doelen en stressniveaus verminderen.

Effectief communiceren

Een van de voordelen van een erkende NLP opleiding is dat je leert hoe je effectief kunt communiceren. Met bijvoorbeeld collega’s waar je geen band mee hebt of die altijd wel een weerwoord hebben. Dergelijke collega’s kunnen een hoop frustratie opleveren. Wat zich uiteindelijk omzet in boosheid en dus ook stress. Door effectief te communiceren en te begrijpen waarom die ene collega zo reageert of handelt, kun je toch jouw doelen bereiken. Evenals dat je handvatten krijgt om je boodschap duidelijk over te brengen, zodat die ook bij anderen binnenkomt.

Emoties beheersen met een erkende NLP opleiding

Wij handelen vaak uit emotie. Of reageren emotioneel als we bijvoorbeeld blij, boos of gefrustreerd zijn. Met een erkende NLP opleiding leer je hoe je jouw emoties beter beheerst. Je leert ze te identificeren en te kwantificeren. Kloppen je gedachten wel en zijn je emoties terecht? En is het wel zo productief om bijvoorbeeld met een gestrekt been een boodschap over te brengen of kan het ook anders? Door je emoties te begrijpen en te beheersen, kun je veel effectiever zijn, voel je jezelf lekkerder in je vel en wordt je dus ook veel leuker persoon.

Durven falen

Met een erkende NLP opleiding leer je ook hoe het is om te falen. Juist door meer te falen leer je meer en kun je ook negatieve gedachtenpatronen, gedrag en je handelswijze aanpassen. Veel mensen zijn bang om te falen. Bijvoorbeeld vanwege het feit om hun baan te verliezen. Maar juist door te falen leer je meer en word je uiteindelijk een veel betere werknemer. Een NLP opleiding geeft je handvatten om te durven falen en om van je fouten te leren, zonder dat je het direct associeert met een negatieve gedachte.